Procesul de fabricație

Deși berea Scorilo este o bere artizanală realizată respectând tradiția producerii berii fabrica din Poiana Mărului este o fabrica modernă. Pentru a vă putea oferii un produs de foarte bună calitate am investit în tehnologie, automatizare dar şi în pregătirea berarilor noștri.

Desen de sub titlu Dacic
01. Pregatire si materia prima

1. MĂCINAREA MALȚULUI

Primul pas pe care îl facem atunci cand producem bere este în camera de măcinat. Aici malțul de bază şi malțurile speciale sunt măcinate urmând să fie apoi dus în berărire pentru a fi fiert.

02. Amestecul cu maltul

2. FIERBEREA MALȚULUI

Pentru obținerea berii malțul trebuie fiert pentru obținirea mustului de bere. Practic în această etapă și extrage "zaharul natural" care va ajuta drojdia să transforme mustul în bere.

03. Separare de malt

3. SEPARARE DE MALȚ

După ce a extras din malț toată esența, mustul este separat de masa de cereale. Malțul este colectat și refolosit ulterior drept hrană pentru animale.

04. Hamei si drojdie

4. HAMEI ȘI DROJDIE

Înainte de a fi transferat pentru a fermenta mustul de bere se fierbe împreună cu hameiurile care fac ca berea sa aibă aromă. După această etapă racum mutul si-l transferam in fermentatoare. Se adaugă și drojdia, iar procesul de fementare şi, ulterior, maturarea începe.

05. Fermentatie

5. FERMENTAȚIE

Mustul petrece aproximativ 30 de zile, la o temperatură controlată în butoaiele de fermentație, devenind bere. Periodic se extrage drojdia depusă și berea se evaluează din punct de vedere al alcoolului.

06. Pasteuizare si imbuteliere

6. PASTEURIZARE ȘI ÎMBUTELIERE

Berea este tratată termic înainte de a fi îmbuteliată în sticlă, pentru a-și păstra prospețimea o perioadă mai lungă de timp. Sticlele sunt sigilate și etichetate.